Billede af live video over maskineri

5 gode råd om projektledelse fra en TopManagement-konsulent

For at et projekt kan skride frem inden for de rammer, der er fastsat, er det vigtigt med en kompetent projektleder. Projektlederen har ansvar for at holde et køligt overblik over processen, så projektet kan skride frem efter planen.

Vi har taget en snak med en af vores dygtige TopManagement-konsulenter, Jette Ø. Jeppesen, og fået hendes råd til, hvordan du sikrer fremdrift af dit projekt. 

Vær tro mod projektet   

I mange år har vi hos TopTeam haft en værdi om at være ’tro mod projektet’, og det er på mange måder stadig gældende den dag i dag. Men hvad betyder det egentlig? Jette kommer her med sit bud på, hvordan man som projektleder kan være tro mod projektet: 

1.      Definer projektet fra start og lav en udførlig tidsplan
Jette uddyber: ”Det vigtige, når man starter et projekt op eller overtager projektstyringen,
er at lave et godt setup med tidsplaner, som man kan arbejde ud fra. Uden et godt forarbejde er det svært at definere sine projekter ordentligt, og så får man svært ved at have øje for sine stakeholders.”

2.      Tilpas dig det projekt, du skal varetage

”Du kan simpelthen ikke finde to projekter, der er ens. Og det er selvfølgelig noget, man elsker som projektleder; at blive stillet udfordringer, som du aldrig har set før. Der er ikke problemer i et
givent projekt – der er kun opgaver. Opgaver kan nemlig løses, men det er ikke ensbetydende med, at alle de opgaver, du støder på som projektleder, kan eller skal løses. Nogle opgaver kan ikke løses, og så må du forholde dig til det og gøre noget ved den situation,” fortæller Jette. 

3.      Hav en stor værktøjskasse, som du kan trække på i de forskellige situationer

Jette har selv bred erfaring inden for projektledelse, plast, bæredygtige materialer og grøn udvikling, som hun i dag bruger i sin stilling. ”Selvom du har en stor værktøjskasse, skal du være
opmærksom på, at du ikke kan agere fra dag 1 af. De værktøjer, du har med dig som f.eks. knowhow om at holde workshops, udarbejdelse af tidsplaner og afholdelse af præsentationer, kan du naturligvis trække på fra dag 1 – men ofte er projekter længerevarende.”

4.      Vurdér om en specialist eller ikke-specialist er mest fordelagtig

”Du skal være opmærksom på, at det kan være en fordel, at du ikke kender til alle detaljerne, fordi så kan det blive svært ikke at nørde rundt i alle de her små detaljer. Derimod kan det være vigtigt at kende til alle detaljer, hvis de betyder meget i det store billede. Så her er det altid en afvejning af, hvad der tjener projektet bedst,” siger Jette. At være specialist eller ikke-specialist kan have hver sine fordele.

5.      Hav god sans for kvalitet og eksekver på den

”Det er altid afgørende at stile efter den rigtige kvalitet – altså at vurdere ud fra kravene, hvad du har brug for til at komme i mål med den ønskede kvalitet,” fortæller Jette. En høj kvalitet er ikke altid positiv, hvis du f.eks. har et projekt, hvor den højeste mulige kvalitet ikke er i fokus. 


Projektledere med en dyb mekanisk forståelse

Hos TopTeam har alle vores projektledere en bred forståelse for mekanisk konstruktion, der gør, at vi kan matche en projektleder til dit projekt, som besidder de nødvendige kompetencer til at sikre projektet fremdrift. 

Derfor er profilmatchet også afgørende for os, da ingen projekter er ens – og det er vores konsulenter naturligvis heller ikke. Hvis du vil vide mere om vores projektledere, og hvordan de kan varetage projektledelse for din virksomhed, kan du kontakte os her.