Danfoss A/S

Prototypeudvikling danner grundlag for øget automatisering

Industri

Teknologi

Tjenester

Danfoss logo

Danfoss A/S er en stor international koncern, der er blandt de største virksomheder i Danmark.

Danfoss er mest kendt for deres termostater til varmeregulering, men tilbyder efterhånden en bred produktportefølje inden for sol- og vindenergi, fjernvarme og fjernkøling.

Dertil laver Danfoss også servostyringsenheder til maskiner, og det er netop på dette produkt, TopTeams ekspertise har været til gavn for Danfoss.

Danfoss hovedbygning

Udfordring

Danfoss henvendte sig til TopTeam, da en af deres kunder gjorde dem opmærksom på, at deres maskiner med servostyring fra Danfoss fungerer bedre, når der monteres ekstra bladfjedre i.

Denne viden har gjort, at Danfoss skal kunne tilbyde sine kunder muligheden for at få monteret ekstra bladfjedre i den servostyringsenhed, som Danfoss producerer til deres maskine.

Det betyder, at Danfoss skal tage enkelte styreenheder ud fra produktionslinjen og derfra udføre den manuelle isætning af de ekstra bladfjedre, hvilket er ergonomisk krævende for montricen, mens der også er en risiko forbundet med monteringen, da bladfjedrene kan springe ud af den tang, der klemmer bladfjedrene sammen.

Løsning

TopTeam fik derfor til opgave at udvikle en semi-automatisk maskine, der kunne løfte og lette denne manuelle opgave på en både ergonomisk og sikkerhedsforsvarlig måde for montricen.

TopTeam gik i gang med at undersøge forskellige løsninger, der derefter blev konstrueret til en prototype, der kunne holde de to bladfjedre i spænd under påsætningen. 

Den endelige maskine blev først fremstillet i en manuel udgave for efterfølgende at blive gjort semi-automatisk via en servomotor. Samtidig blev der påført en sikkerhedsafskærmning for at beskytte montricen.

Keld billede

"Den største udfordring med denne konstruktion var, at de to bladfjedre skulle være i spænd under påsætningen uden at kunne hoppe ud af elementet."

Keld Sørenden
Key Account Manager | TopTeam

Kunden udtaler

“Vi har brugt TopTeam til konstruktion og fremstilling af et montageværktøj til montering af bladfjedre. Hele projektet har kørt meget professionelt. TopTeam har været dygtige til at informere og involvere os gennem hele forløbet. Projektet blev kørt til alles tilfredshed  – og vi har fået et montageværktøj der løser opgaven.”

Hans H. Jensen
Teamleader Process & Technology hos Danfoss

Danfoss logo